KYUSHO JITSU OIRSCHOT

 

Kyusho JitsuKyusho Jitsu / Dim Mak

Kyusho Jitsu / Dim Mak vindt zijn toepassingen in alle krijgskunsten zoals onder andere: Karate, Jiu Jitsu, Tae Kwondo, Hapkido, Aikido enzovoorts. Bij Kyusho Jitsu Oirschot streven wij ernaar om zoveel mogelijk verschillende martial arts beoefenaars bij elkaar te brengen zodat zij met en van elkaar kunnen leren. Met Kyusho Jitsu / Dim Mak leer je de op zichzelf staande technieken binnen de verschillende martial arts op een manier die doeltreffender is en waarbij minder kracht gebruikt hoeft te worden. Daarom is Kyusho Jitsu / Dim Mak geen op zichzelf staande krijgskunst maar een aanvulling op andere krijgskunsten.

Bij Kyusho Jitsu Oirschot kan men lessen volgen en examens afleggen in Kyusho Jitsu / Dim Mak tot aan de 1e Dan. Na het behalen van het 1e Dan examen kan er uiteraard nog steeds meegetraind worden bij Kyusho Jitsu Oirschot. Aan het 1e Dan examen gaan vijf gradaties vooraf.

Qi Gong ( Chi Kung )

De lessen Qi Gong zijn bedoeld ter verbetering van de gezondheid (vitaliserend) en zijn door iedereen te volgen ongeacht fysieke toestand. Deze lessen zijn niet gericht op zelfverdediging van een fysieke aanval. De lessen bestaan uit vloeiende bewegingen gericht op het soepel maken van het lichaam. Hierdoor gaan energie en bloed beter door het lichaam stromen. Dit bevordert het zelfgenezend vermogen.  Bij Kyusho Jitsu Oirschot worden geen examens Qi Gong afgenomen. Hiervoor kan men terecht bij Dim Mak Europe.

Het streven is om tijdens alle lessen op een ontspannen en plezierige manier te sporten met respect voor elkaar.

Kyusho Jitsu Oirschot is een door Dim Mak Europe erkende school en werkt volgens de normen en lesmethode van Dim Mak Europe. Deze lesmethode brengt een uitgebreide theoretische en praktische kennis van zowel de Oosterse als de Westerse benadering van Kyusho Jitsu / Dim Mak met zich mee. Ook de lessen Qi Gong zijn volgens de lesmethode van Daochi.

De lessen Kyusho jitsu / Dim Mak en de lessen Qi Gong (Chi Kung) kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

 

Gradaties Kyusho Jitsu

Om een erkend kyugraadhouder te kunnen worden dient men al kyugraadhouder te zijn in een andere krijgskunst. De Kyusho Jitsu Kyugraad kan niet hoger zijn dan de kyugraad die men in de basiskrijgskunst heeft. De Dim Mak Europe kyu examens worden afgenomen bij Kyusho Jitsu Oirschot. De behaalde kyugraden kan men kenbaar maken door het dragen van een badge op de band. Na het behalen van een kyugraad kan men bij Kyusho Jitsu Oirschot lessen blijven volgen voor een Dangraad, het Danexamen kan men afleggen bij Dim Mak europe.

De 1e en 2e dan zijn Kyusho Jitsu graden, 3e Dan en hoger zijn Dim Mak graden.